+40 236/836010 contact@liesti.ro

Primăria Liești

Aproape de oameni

Solicitări Generale

Trimite orice solicitare către primăria Liești

Registrul Agricol

Solicită o adeverință de rol de la Registrul Agricol

Taxe și Impozite

Solicitare eliberare certificate fiscale necesare pentru diverse operațiuni

i

Urbanism

Solicita documente pentru urbanism

Asistență Socială

Cereri către biroul de Asistența Socială

Relații Publice

Solicită obținerea documentelor cu caracter public

Liești – Așezare

  • Comuna se află în marginea vestică a județului, în Câmpia Tecuciului, la limita cu județul Vrancea, pe malul stâng al Siretului. Este străbătută de șoseaua națională DN25, care leagă Galațiul de Tecuci. Prin comună trece și calea ferată Galați–Tecuci, pe care este deservită de stațiile Liești și Șerbănești. Se află în Câmpia Tecuciului lângă râul Siret și la o altitudine de 27 m deasupra nivelului mării. Are o suprafață de 89,12 km².
  • În comuna Lieşti există trei bănci, poliţie, judecătorie, birouri de avocatură, administraţie financiară, peste 100 de agenţi economici, doua fabrici de prelucrare a lemnului, o fabrică de zahăr, trei brutării, dispensar veterinar, trei clinici sanitare.
  • Lieştiul are o şcoală de 10 clase, alte trei de 8 clase, o sală de sport, 4 grădiniţe, o bibliotecă publică şi o sală de spectacole modernă.
  • Din 2002 funcţionează Judecătoria şi Parchetul Lieşti la care sunt arondate 11 localităţi limitrofe.

Istoric

  • La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plasa Bârlad a județului Tecuci, și era formată din satele Liești și Șerbănești, având în total 3763 de locuitori ce trăiau în 885 de case. În comună funcționau două mori de foc, trei biserici și trei școli: una de băieți (cu 96 de elevi, înființată în 1865) și una de fete (cu 26 de eleve, înființată în 1881) în Liești, și una mixtă în Șerbănești, cu 42 de elevi, înființață tot în 1881. Anuarul Socec din 1925 consemnează separarea satului Șerbănești pentru a forma o comună separată; cele două comune făceau parte din plasa Ivești a aceluiași județ, având, respectiv 2197 de locuitori (comuna Liești și 1762 de locuitori (comuna Șerbănești).
  • În 1950, comunele au trecut în administrarea raionului Măicănești din regiunea Putna, dar în 1953 a devenit reședința raionului Liești din regiunea Galați, tot atunci comuna Șerbănești fiind desființată, iar satul ei revenind la comuna Liești. Raionul a fost desființat în 1960, când comuna a trecut la raionul Galați din aceeași regiune. În 1968, comuna a trecut la județul Galați, iar satul Șerbănești a fost desființat și el, comasat cu satul Liești.

Toate eforturile noastre sunt orientate catre oferirea de informatii utile si de actualitate contribuabililor nostri.

Liești

Primăria

Primar

Viceprimar

Administrator public

Secretar

Consilieri

Agenți economici

Școli și Grădinițe

Bănci

Aproape de oameni!

Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta.

Sed Porttitor Lectus Nibh Quis Lorem

„Curabitur non nulla sit amet tempus convallis quis ac lectus. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor.”

Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Curabitur non nulla sit amet tempus convallis quis ac lectus. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Curabitur non

Adresa

Str. Principală, nr. 2095, loc. Lieşti, jud. Galaţi

Telefoane

+40 236/836010
+40 236/821006

Email

Programează o audiență